9 redenen om potlood en papier te gebruiken

Het potlood is het meest productieve middel dat er is. Hoewel we allemaal steeds meer electronische apparaten gebruiken zoals de gsm, PDA of computer om ons werk te verrichten, zijn een eenvoudig potlood en een blad papier vaak veel sneller en toepasselijker. Als u echt uw persoonlijke productiviteit wil verhogen: gebruik een potlood!

1. Een potlood is veel sneller
U kan het zelf makkelijk nagaan: vergelijk de tijd die u nodig heeft om een taak op een notablok te noteren en de tijd om hetzelfde te doen op een PDA of gsm: het apparaat openen, de toepassing voor notities of taken zoeken, wachten tot de toepassing zich opent, een nieuwe taak creëren, de tekst intikken…

2. Een potlood is goedkoper
We hebben ten minste honderden of zelfs duizenden euro uitgegeven aan onze gadgets, de programma’s erop, de internetverbinding, maar bijna alle taken die we op die apparaten uitvoeren kunnen we even goed met een potlood van nog geen euro. Is het werkelijk de moeite om zoveel geld uit te geven? Bovendien dient een potlood ook niet te worden verzekerd.

3. Een potlood is steeds ter beschikking
Cloud Software is fantastisch maar werkt enkel indien men een internetverbinding heeft. Uiteraard heeft u een iPhone waar u steeds toegang toe heeft, maar hoeveel betaalt u daarvoor? Het potlood is er steeds en als je het vergeten bent raak je makkelijk aan een ander.

4. Een potlood is altijd opgeladen
Heeft u ooit de batterlij van een potlood moeten opladen?

5. Men moet niet leren werken met een potlood
Er zijn heel wat toepassingen om taken mee te beheren, en elke toepassing vereist minstens een half uur om alle functionaliteiten te leren kennen. We leerden met een potlood werken toen we nauwelijks enkele jaren oud waren en hoeven nu dus geen tijd te verliezen om ermee te leren werken.

6. Een potlood stimuleert creatief denken
Een potlood is het perfecte middel om een hoop ideeën op een groot blad neer te pennen. Een potlood elke dag gebruiken voedt het creatief denken en creëert uw eigen ideeëndoos.

7. Een potlood moet niet worden bijgewerkt
Er zal nooit een versie 2.0 zijn van een potlood omdat het al een perfect product is. Er bestaat echter wel een versie 1.1 die een gom heeft om te wissen.

8. Met een potlood heeft u geen scherm nodig
Hoeveel uren werkt u voor een computerscherm? Als u minstens een deel van het werk met een potlood doet, heeft u de mogelijkheid om het scherm te verlaten en van houding te veranderen. Een potlood is goed voor de ogen en voor de gezondheid.

9. Het potlood is beproefde technologie
De Romeinen en Arabieren bouwden enorme rijken zonder gebruik te maken van computers en iPhones, en Beethoven had niet meer dan een potlood om zijn meesterwerken te componeren. Het potlood heeft zijn waarde al heel lang geleden bewezen.

De voordelen van software
Uiteraad is het potlood niet de oplossing voor alles; er zijn gevallen waarbij het beter is om een gespecialiseerde toepassing te gebruiken. Het is belangrijk om de pro en contra te kennen van het papier en de software om de gepaste middel te gebruiken voor elk geval. Over het algemeen zijn de voordelen van software de volgende:

1. Bewerken
Zaken die vaak wijzigen zijn beter te beheren met een toepassing.

2. Samenwerking
Als uw collega’s zich niet in hetzelfde kantoor bevinden, is het papier een pak minder efficiënt.

Wanneer gebruikt u een potlood en wanneer is het beter om software te gebruiken?

About these ads

5 thoughts on “9 redenen om potlood en papier te gebruiken

  1. Mooie bedenking. Ik ga ook nog altijd met een potlood en schrift naar vergaderingen in plaats van alles in een PC te proberen te tokkelen (en dan hoor je meer het getokkel dan de spreker).

  2. Dan moeten we het toch vooruitgang noemen dat bij de volgende verkiezingen er terug meer met potlood en papier gestemd zal worden omdat de stemcomputers verouderd zijn.

  3. Pingback: ‘The Quantity of Self’ – Quantified Self Conference Europe 2011 | Annette Dölle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s